Historia

Allt började med att fem stycken ”grabbar”, saknade en 1:8 Offroad bana att köra på. Så dessa startade då upp en lös organisation som på började bygget av banan på våren 2006.

Redan mot höstkanten hade vi 15-talet förare i klubben, och våran första gemensamma sammankomst hade vi den 8 oktober 2006, då vi körde en liten klubbtävling.

Så här såg banan ut tidigt på våren 2007.

Nästa säsong 2007, så hade förarar antalet ökat med det dubbla nästan, banarbetet fick ytterligare draghjälp av fler medlemmar. Så under sommaren fick vi en förfrågan från UAK (Umeås Automobil Klubb) om att vara en del av Norrlandscupen. Vilket är den största tävlingen inom 1:8 Offroad ovan Mälarregionen.

Sedan starten 2006 var vi en sektion inom SHRA Sundsvall, då de fem första medlemmarna redan var medlemmar i denna förening. Så för all enkelhet så gjorde vi det smidigt och blev en sektion. Då även radiostyrdabilar faller in under Svenska Bilsportförbundet.
I slutet av 2007, så började planer på att bilda en helt egen förening, alltså med heltäckande service för alla 1:8 Offroad medlemmar i klubben, förarutbildning, licenser, funktionärs utbildningar etc.
Klubben våran blev medlemmar i SBF, och därmed också i Svenska Idrottsförbundet den 16maj 2008.

SRC, SRCK, Sundsvalls RC, SRC Racing osv..?
SRC Racing var sektionen, som låg under SHRA Sundsvall. Detta lever fortfarande kvar som en ”synonym” med klubbens registrerade namn: SRCK – Sundsvalls RC Klubb. Förare som är ute och tävlar på andra banor runt om i Sverige, bär detta märke på sina kläder. Då namnet är väl in arbetat och känns igen av andra klubbar, från länkar på olika hemsidor, så är det av praktiska skäl bra att låta det leva kvar.

En tanke om “Historia

  1. Har ni skal crawler1/10 ieran clubb (tex landrover D90 ) om inte har ni intresse av att starta en avdelning för skala bilar med tävlingar i utförande & ban körning mm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*